Crematie: 1275,- met laatste zorg, uitvaartkist, rouwvervoer en akte
  • Home
  • PAKKET EENVOUD
  • PAKKET OP MAAT
  • Verzekering
  • CONTACT
  • NIEUWS

​Nieuws en informatie

Corona en een eenvoudig afscheid

1/26/2021

0 Reacties

 
De invloed van corona op de uitvaartzorg 
Dat corona ernstige gevolgen heeft voor de uitvaartzorg, is wel duidelijk. Het RIVM, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne, gaf onlangs nieuwe adviezen voor uitvaarten. Sinds 2021 is er voor samenkomsten en plechtigheden in uitvaartcentra en op begraafplaatsen een limiet gesteld aan het aantal bezoekers, namelijk 50 personen. Nabestaanden kunnen een afscheid organiseren in een uitvaartcentrum waar koffie, thee of iets anders genuttigd kan worden. Vanaf 1 december is het dragen van een mondmasker in openbare ruimten verplicht. Wanneer er sprake is van een corona-infectie thuis, dan zoekt onze uitvaartverzorger naar een geschikte oplossing om de uitvaart voor u te regelen. Meestal gebeurt dat telefonisch of via Zoom.

​De laatste verzorging
Als de overledene het coronavirus bij zich draagt, dan zal de de laatste verzorging met de nodige beschermingsmiddelen gebeuren. Bovendien gebeurt dit niet thuis, maar op een andere geschiktere locatie. In deze situatie is het jammergenoeg niet mogelijk dat familieleden meehelpen bij het verzorgen van hun geliefde. Is er geen corona-infectie dan bekijken we wat wel mogelijk is.

Een thuisopbaring 
In het geval van een coronabesmetting heeft een thuisopbaring geen nadelige gevolgen voor nabestaanden. De kans om besmet te raken door een overledene tijdens een thuisopbaring is te verwaarlozen. 

Een eenvoudig afscheid mogelijk
Vanwege de nieuwe maatregelen is het organiseren van een afscheid een stuk gecompliceerder. Als je het simpel wilt houden dan is uitvaartpakket EENVOUD in deze periode een geschikte keuze. Je kunt eventueel op een later tijdstip thuis of ergens anders een afscheid of plechtigheid organiseren. We hebben momenteel met situaties te maken waarbij een passend afscheid een uitdaging is. Met nieuwe ideeën slagen we er nog steeds in het laatste afscheid op een eenvoudige, maar gedenkwaardige manier af te sluiten.
0 Reacties

Wie beheert mijn social media accounts na mijn dood?

11/27/2019

0 Reacties

 
Foto

Stel iemand aan die je digitale nalatenschap mag beheren. Als jij je wachtwoord nooit met iemand hebt gedeeld, is het lastig voor je executeur om na jouw overlijden iets doen met je online identiteit. Dit geldt natuurlijk ook als je executeur niet weet met wie je dit hebt gedeeld. In dat geval blijven bijvoorbeeld jouw social media accounts actief en dat zou kunnen betekenen dat vrienden en familie een herinnering krijgen van je verjaardag van Facebook. Daarnaast kunnen je gezinsleden waarschijnlijk niet bij familiefoto’s die in de Cloud staan opgeslagen, lopen abonnementen door (Netflix, Spotify) of gaat een eventueel bezit van cryptomunten verloren. Het is dus echt belangrijk om dit goed te regelen.  
Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je nabestaanden wel bij je gegevens kunnen: 
  • Maak een lijst met alle inlogcodes en wachtwoorden en berg die goed op. Geef aanwijzingen aan je partner, executeur testamentair, een familielid of een goede vriend waar hij of zij die lijst kan vinden. Bedenk wel dat als je je wachtwoorden regelmatig verandert in het kader van veiligheid je deze lijst ook moet aanpassen. 
  • Zet al je wachtwoorden in een wachtwoordmanager en deel alleen het wachtwoord van de wachtwoordmanager met partner, executeur of familie. 
  • Via de notaris kan je ook een online executeur benoemen. Deze krijgt na jouw overlijden toegang tot je digitale kluis. In deze digitale kluis bewaar je al je online gegevens: inlogcodes, wachtwoorden en pincodes. Met je online executeur bespreek je van tevoren wat er met je social media accounts moet gebeuren, zo kan je facebookaccount worden opgeheven maar er kan ook een in memoriam pagina van gemaakt worden. Je online executeur kan dezelfde zijn als je ‘gewone’ executeur testamentair maar het kan ook iemand anders zijn. 
  • Als je ervoor zorgt dat van alle online diensten waar je gebruik van maakt een app op je telefoon staat, dan hebben je erfgenamen direct een overzicht van je digitale nalatenschap. Dan is het wel belangrijk dat ze toegang hebben tot je telefoon. (Bron: veiliginternetten.nl)
0 Reacties

Verzekeringspolis Zoek?

6/18/2019

 
Foto
Hoe kom je erachter of er een uitvaartpolis is?
​
Soms is het onduidelijk of een overledene een uitvaartpolis of levensverzekering heeft.
Hierdoor kan het zijn dat nabestaanden geld mislopen. Maar wist je dat dit eenvoudig en kosteloos is uit te zoeken via de Nabestaandendesk van het Verbond van
​Verzekeraars?
​
Het onderzoek is gratis en nabestaanden hebben na drie maanden duidelijkheid.
​Dit kan alleen worden gedaan na het overlijden van de polishouder.

​Op de website vanatotzekerheid.nl staat overzichtelijk uitgelegd hoe je kunt
achterhalen of er een uitvaartpolis is. Je kunt op die website ook aanvraagformulieren invullen waarmee je het onderzoek in gang zet.

    Archieven

    Januari 2021
    November 2019
    Juni 2019

    RSS-feed

CONTACT:
telefoon: 06 2020 6011
www.eenvoudigafscheid.nl

​Eenvoudigafscheid.nl
​
Hassebergerweg 43 
9551 CB  Sellingen
 WERKGEBIED:
​
​Provincie Groningen en ook elders.

Plaatsen: Appingedam, Bad-Nieuweschans, Bedum, Beerta, Bellingwolde, Blijham, Delfzijl, Finsterwolde, Grijpskerk, Groningen, Haren,  Hoogezand, Lauwersoog, Leek, Loppersum, Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Sappemeer, Scheemda, Sellingen, Slochteren, Stadskanaal, Stedum, Uithuizen, Veendam, Vlagtwedde, Wedde, Winschoten, Winsum, Westerwolde, Zoutkamp, Zuidhorn enzovoort.  
OVERIGE INFORMATIE:

Veel gestelde vragen
​
Verklarende woordenlijst 

Algemene voorwaarden
​Privacyverklaring
​
​
BTW nr: NL853339740B01
KvK nr: 59149124
© eenvoudigafscheid.nl 2020
  • Home
  • PAKKET EENVOUD
  • PAKKET OP MAAT
  • Verzekering
  • CONTACT
  • NIEUWS